Broekgraaf Leerdam
Locatie 'in de buurt'
In de buurt 0362

Alles In de Buurt

‘In de Buurt’ maakt deel uit van de moderne en gevarieerde wijk Broekgraaf, in het noorden van Leerdam. Broekgraaf wordt begrensd door de rivier de Linge en de provinciale weg N484. De wijk, die sinds 2010 in ontwikkeling is, is vanwege de ruime opzet en de vele groene gebieden populair bij gezinnen.

Aantrekkelijke & moderne wijk

De wijk Broekgraaf is omgeven door groen en water. Het park langs de Linge biedt volop mogelijkheden voor wandelen, fietsen of varen. De wijk is ook goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De trein- en busverbindingen zijn uitstekend en er is voldoende parkeergelegenheid.

Broekgraaf is een aantrekkelijke en moderne wijk in Leerdam waar het prettig wonen is. Met een goede mix van voorzieningen en groen is de wijk geschikt voor bewoners in alle fases van hun wooncarrière. In Broekgraaf zijn verschillende voorzieningen te vinden, zoals een supermarkt, een school en diverse kinderdagverblijven. Ook is er een gezondheidscentrum. Verder zijn er sportverenigingen en is er een skatepark voor de jeugd.

Groot gemeen­schapsgevoel

Het centrum van Leerdam is op fietsafstand van Broekgraaf en biedt een diversiteit aan winkels, restaurants en cafés. Ook de glasblazerij en het Nationaal Glasmuseum zijn zeker een bezoekje waard. Het gemeenschapsgevoel is groot in Leerdam. Bewoners kennen elkaar vaak persoonlijk. De groene plekken, zoals parken en tuinen, maken het leven in Leerdam rustig en aangenaam.

1. Onderwijs

Leerdam heeft een ruim aanbod aan onderwijsvoorzieningen. In de buurt, in Kindcentrum Broekgraaf krijgen de basisscholen ‘Klim Op’ en ‘Het Kristal’ hun nieuwe onderkomen. Daarnaast biedt het pand ruimte aan een kinderdagverblijf en een gymzaal.

2. Natuur

Leerdam ligt in het Groene Hart van Nederland. De gemeente is omgeven door prachtige natuur, met de rivier de Linge en het Lingebos op fietsafstand. De recreatieplas Lingebos is een uitgelezen plek voor ontspanning.

3. Sport

Er zijn verschillende sportverenigingen in de gemeente, die verschillende sporten aanbieden, zoals voetbal, tennis, hockey en zwemmen. En padel: de racketsport die de afgelopen tijd enorm aan populariteit heeft gewonnen!

4. Centrum

Leerdam biedt ook een levendige omgeving op het gebied van winkels, restaurants en uitgaansmogelijkheden. Op het Europaplein, net buiten het stadscentrum, vindt u bijvoorbeeld een compleet aanbod van winkels en horeca.

5. Glasmuseum

Leerdam staat bekend om zijn Leerdammer kaas, maar ontleent zijn grootste bekendheid aan de status als dé Glasstad van Nederland! Door de glasfabriek ontstond een grote glasindustrie die nog goed te zien is in de stad.

6. OV

‘In de Buurt’ heeft een goede verbinding met de snelweg, naar steden zoals Utrecht. Ook het openbaar vervoer is prima verzorgd: de bushalte op loopafstand biedt verbinding met het centrum van Leerdam en het station.

Inschrijven

Wilt u In de Buurt wonen? Meld u nu aan voor de woning van uw keuze!

"Stads leven met een dorps karakter."

Blijf op de hoogte via social

©2023 In de Buurt  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring